Υγιεινή Διαβίωση – Διατροφή

Αλβανικό Buryan (Mishoriz)

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε αλβανική συνταγή Buryani (Mişoriz);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Αρχικά, το κοτόπουλο τεμαχίζεται, καθαρίζεται καλά και αφήνεται να βράσει σε χύτρα ταχύτητας. Ας το βράσουμε σε άφθονο νερό για να μείνει μπόλικος ο ζωμός κοτόπουλου, τον υπόλοιπο να τον αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να τον χρησιμοποιήσουμε σε σούπες και ρύζι. Αφού βράσει υπό πίεση, το κοτόπουλο μας θα βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Από την άλλη πλευρά, βάζουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο μας σε ένα μεγάλο δίσκο, τρίβουμε πάνω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Αφού τρίψουμε το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε το ρύζι μας και το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το ρύζι. Προσθέτουμε 4 ποτήρια ζωμό κότας και αλάτι και σκεπάζουμε το ταψί. Όταν αρχίσει να βράζει, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, το ανακατεύουμε μια δυο φορές. Αφού πάρουμε το μισό νερό, ας βάλουμε τα κοτόπουλα μας και το ξανασκεπάζουμε. Αφού απορροφήσει όλο το νερό, το mizoriz μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή όρεξη:)
Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή και στο φούρνο. Όταν ο δίσκος είναι φαρδύς, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το κάνετε στη σόμπα. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε δύο φούρνους ταυτόχρονα.

Αλβανική συνταγή Buryani (Mishoriz) με φωτογραφία

Αλβανικό Buryan (mysoriz)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button